Willie vertelt…

Toen de kinderen nog klein waren, speelden ze veel tafeltennis op het veldje tegenover mijn huis. Vrouwen van allerlei culturele achtergronden kwamen erbij zitten en gingen met elkaar praten, ze leerden elkaar beter kennen en ik hen. Zo groeiden de contacten in de buurt.

Een moeder nodigde me zelfs uit om naar de bruiloft van haar dochter te komen. Ik weet nog dat ik dat heel speciaal vond. Nu de jongens en de meisjes groter zijn, zeggen ze me nog altijd gedag en blijven ze met me praten, omdat ik in hen heb geïnvesteerd toen ze klein waren.

In De Schakel spreek ik vaak met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die ik stimuleer om te gaan solliciteren. In Marokko heeft ze een hoge opleiding gehad dus ze heeft veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Ze is hier met een Nederlandse man getrouwd en heeft een kind. Ze spreekt heel goed Nederlands en is nu eigenlijk in De Schakel een schakel tussen Marokkaans-Nederlandse vrouwen en andere vrouwen.

Het is heel goed dat mensen in de buurt kennis met elkaar maken op welke manier dan ook. Bij het speelveldje, in de Schakel of op andere plekken in de buurt. Door met elkaar in gesprek te gaan leer je elkaar pas echt kennen en zo kan je ook af en toe iets voor elkaar betekenen.