Vernieuwing Plein ’40-’45

Plein ’40-’45 is dé ontmoetingsplek voor een grote groep bewoners en bezoekers van Nieuw-West. Met Sloterdijk op fietsafstand en de ontwikkelingen in de rest van de stad, krijgt het plein een steeds belangrijkere functie voor een grote en diverse groep mensen. Na jaren van kleinschalig onderhoud is Plein ’40-’45 toe aan een opknapbeurt. Samen met bewoners en ondernemers gaat de Gemeente Amsterdam het plein vernieuwen. Als ‘Wij Zijn Plein ’40-’45 (bewoners, ondernemers en de gemeente) werken we in partnerschap aan de toekomst van het plein. Belangrijk is dat alle gebruikers -jong en oud, huidige en nieuwe bewoners, en alle culturen – zich welkom en thuis (blijven) voelen op het plein. Iedereen is daarom van harte uitgenodigd om mee te denken over een nieuw ontwerp voor ons plein.

Plein ’40-’45 in deelgebieden

Toekomstcafés Plein ’40-’45

We zijn gestart met een reeks aan Toekomstcafés. Dit zijn ontwerp bijeenkomsten waarbij we met elkaar in gesprek gaan over de vernieuwing van Plein ’40-’45. Per bijeenkomst kijken we naar een deelgebied van het plein: de waterkom, het tuin- en middengebied, het marktterrein en de entree. Het eerste Toekomstcafé ging over de waterkom, daarna volgde het tuin- en middengebied. Tijdens de corona crisis hebben we twee Online Toekomstcafés gedaan, een over de entree, en een over het marktterrein. Beide Toekomstcafés zijn aangevuld met enquêtes. 

Naast de Toekomstcafés, hebben we ook op straat gesprekken gevoerd over het plein, en zijn er inloopspreekuren geweest.

Vul de enquête in!

Denk mee over de toekomst van het Marktterrein van Plein ’40-’45, en vul de enquête in: https://surveys.enalyzer.com?pid=n8des7gi. De enquête kan ingevuld worden in het Nederlands, Engels, Arabisch en Turks.

Terugblikken Toekomstcafés

Benieuwd naar de Toekomstcafés die zijn geweest, en de ideeën die daar zijn opgehaald? Bekijk dan de terugblikken:

Wil je meer weten?

Ga naar www.amsterdam.nl/plein40-45voor meer informatie. Als je nog vragen hebt of ideeën voor Plein ’40-’45 kun je contact opnemen met Lizl Moeskops via L.Moeskops@amsterdam.nl

Pin It on Pinterest

Share This