Op bezoek bij… Asif

Guusje gaat op bezoek bij ondernemers op en rond Plein ’40-’45. Vandaag bezoekt ze Asif van Raja Broti’s Corner, het Surinaamse eettentje op Plein ’40-’45.

Guusje: Hoe lang heeft u deze eetgelegenheid al?

Asif: Ik zit hier vanaf augustus. Daarvoor was er een andere eigenaar. Het loopt wel goed, maar nu iets minder, het is een beetje stil door corona.

Guusje: Wat leuk dat u de nieuwe eigenaar bent! Het ruikt hier heerlijk en uw plek ligt ook mooi aan de kant van de zon. Wat ik mij afvraag, ik zie u altijd de hele dag hier staan. Maar heeft u ook een krukje waar u af en toe kan zitten?

Asif: (Lachend) Ja natuurlijk (tilt zijn krukje op om ‘m te laten zien). Maar bij dit werk hoor je te staan. Anders kunnen de klanten mij niet goed zien. Ik vind het fijn dat zij mij goed kunnen zien, en ik mijn klanten goed kan zien.

Ondertussen roert Asif af en toe in de pan, het werk moet natuurlijk doorgaan. Vandaag maakt hij roti kip.

Asif: Het belangrijkste is dat je elke dag alles vers maakt. Als ik ’s avonds eten overhoud, dan deel ik het uit aan de mensen van de markt en aan bezoekers.

Guusje: Wat sympathiek. Wat voor mensen komen hier allemaal?

Asif: Hier komen allerlei mensen, mevrouw. Van allerlei verschillende achtergronden: Nederlands, Marokkaans, Turks. Iedereen komt hier.

Guusje: En van wie heeft u zo heerlijk Surinaams leren koken?

Asif: Van mijn ex heb ik dit koken geleerd. Ik ben zelf geen Surinamer, ik kom oorspronkelijk uit Pakistan. Nu woon ik sinds 1998 in Nederland.

De zeer vriendelijke Asif biedt me aan het eind van ons gesprek een drankje aan. Hij staat hier van 11.00 tot 19.00 uur. Vol bewondering neem ik afscheid van hem.