De Estafettebrief #2

Een brief die als een estafettestokje van de ene naar de andere buurtgenoot overgedragen wordt. Hoe precies? Kijk, Guusje schreef een brief aan Mo, waar hij antwoord op gaf. Daarna stuurde Mo een brief aan Lizl, waar zij antwoord op gaf. En straks gaat Lizl… Je vat ‘m al, toch? 

Hallo Lizl,

Je zult je wel afvragen waarom ik een brief aan jou schrijf. Het komt omdat ik jou nu al een paar jaar ken, maar ook weer niet goed ken, hihi. Volgens mij ken ik jou via WIJZIJNPLEIN4045.

Ondanks dat wij veel verschillen van elkaar, hebben we toch hetzelfde doel voor ons pleintje, namelijk het mooiste plein van Nederland, gezellig, variaties, veilig en schoonhouden.

Uit welke gezin kom jij en woon je in Amsterdam of buiten Amsterdam? Hoeveel broers en zussen heb je, zijn ze ouder of jonger dan jij? Wat voor kattenkwaad haalde je vroeger uit? Of was je heel braaf?

Lizl, wil jij ook een brief schrijven naar iemand anders met je eigen vragen? Zo kunnen we er een estafettebrief van maken voor de buurt.

Groeten,

Mo

……..

Hoi Mo,

Wat leuk dat je mij schrijft! Ik ben opgegroeid in Hoorn, een kleine, gezellige havenstad. Samen met mijn ouders en zus (2 jaar ouder dan ik) woonde ik daar. Als kind was ik eigenlijk meestal heel braaf. Ik hield erg van tekenen, dus daar kon ik lang mee zoet zijn. Verder was ik wel altijd nieuwsgierig, en vond ik het leuk om met onbekende mensen in gesprek te gaan (dat vind ik overigens nog steeds!). Toen ik een jaar of zes was, ben ik wel eens weggelopen van een terras. Na een tijdje zoeken vonden mijn ouders me op een bankje aan de andere kant van de straat waar ik gezellig met een stel aan het praten was.

Toen ik ging studeren, verhuisde ik naar Amsterdam. Eerst woonde ik in Zeeburg, daarna heb ik een tijd gewoond in Slotervaart. Een totaal andere buurt, maar dat vind ik juist leuk omdat je zo de verschillende delen van de stad leert kennen. Ik bezocht en werkte toen ook al op Plein ’40-’45. Tegenwoordig moet ik een eind fietsen om naar Plein ’40-’45 te gaan. Ik woon nu namelijk in het Oostelijk Havengebied.

Ik zal nu een brief gaan schrijven aan iemand anders. Een leuk idee hoor, zo’n estafettebrief!

Tot ziens weer op het plein, Mo!

Groet,

Lizl

Tekst: Mohammed Elmess en Lizl Moeskops

Deze rubriek wordt je aangeboden door de Buurtredactie van Wij Zijn Plein ’40-’45